Føroyskt / Færøsk / Faroese Danskt / Dansk / Danish Enskt / Engelsk / English
Kunningarstovurnar í Eysturoy / The tourist information centres in Eysturoy Norðoya kunningarstova / The tourist information centre in Norðoy Sandoyar kunningar stova / The tourist information centre in Sandoy Kunningarstovan í Tórshavn / The tourist information centre in Tórshavn Kunningarstovurnar í Suðuroy / The tourist information centres in Suðuroy Kunningarstovan í Vágum / The tourist information centre in Vágar
Hjem Om os Færøerne Turist Informationen Klaksvík Nordøerne Overnatning Information Begivenheder
  
Komandi tiltøk
Vejret
Velkommen til Nordøerne

Nordøerne er en fælles betegnelse for de seks øer, Fugloy, Svínoy, Viðoy, Borðoy, Kunoy og Kalsoy, der danner Færøernes nordøstlige hjørne.

Øerne i midten, Viðoy, Borðoy og Kunoy, er forbundne med vejdæmninger, mens transporten til Fugloy, Svínoy og Kalsoy foregår med skib eller helikopter.

Øerne er vidt forskellige og har hver sit særpræg. Sammen danner de en helhed omkring hovedbyen Klaksvík. Nordøerne, samt Klaksvík, har meget at tilbyde gæsterne. Der er historie, kultur, natur, samt et spændende erhvervsliv. Byen har et rigt musikliv, en aktiv amatør-teaterforening og på det kunstneriske område gør den sig gældende med mange kendte færøske malere.

På Nordøerne findes der større og mindre bygder, fjorde, dale, høje bjerge, dramatiske forbjerge med et rigt fugleliv, og ikke at glemme åerne. Her oplever man barsk natur, idylliske bygder og mennesker, der lever tæt på det rige, farefulde hav.

Overnatningsmulighederne er gode på Nordøerne. I Klaksvík tilbydes der hotel, lejligheder, vandrehjem og B&B. Lige udenfor byen er campingpladser til telte og caravaner. Ude på bygderne  varierer overnatningsmulighederne fra hotel til sommerhuse og forsamlingshuse. 

 
Nyheder
01-08-2013
Pilgrimsvandring på Færøerne for skandinaver 1. og 2. August 2013
Oplev det smukke og barske Færøerne til fods i 2 dage. Udgangspunktet for pilgrimsvandringerne er den smukke ø Sandoy med bygden Skálavík med det nybyggede hotel, hvor vi overnatter og spiser vores måltider.


25-07-2012
Program for Ólavsøka 2012
Hele programmet for Ólavsøka 2012 kan ses her


23-02-2012
Pilgrimsvandring på Færøerne – 3.- 5. juli 2012
PILGRIMSVANDRING PÅ FÆRØERNE Oplev det smukke og barske Færøerne til fods i 3 dage. Udgangspunktet for pilgrimsvandringerne er den smukke ø Sandoy med bygden Skálavik med det nybyggede hotel, hvor vi overnatter og spiser vores måltider. Vandringerne foregår oppe i fjeldene, med det duvende græs under vores støvler og Tjaldurens skrig over vores hoveder. Vi følger varderne og fårestierne og underlægger os det skiftende oceaniske klima med de voldsomme overgange imellem regn og sol og tåge. En spirituel vandring med færøske fortællinger og sagn, meditationer og reflektioner undervejs.


22-02-2012
PILGRIMSVANDRING PÅ FÆRØERNE
Pilgrimsvandring på Færøerne – 3.- 5. juli 2012. Oplev det smukke og barske Færøerne til fods i 3 dage. Udgangspunktet for pilgrimsvandringerne er den smukke ø Sandoy med bygden Skálavik med det nybyggede hotel, hvor vi overnatter og spiser vores måltider.


08-02-2012
Færøsk aften på 62N airport hotel i Sørvåg
I sommer bliver der holdt Færøsk aften på 62N airport hotel tirsdag aften fra kl. 18:00-21:00. Tidspunkt 26. juni; 03.juli; 10.juli; 17.juli og 24.juli.


Ældre nyheder
Turistinformationen i Norðoyggjum - Tingstøðin - 700 Klaksvík - tel +298 45 69 39 - fax +298 45 65 86 - infoklaksvik.fo
Forritað og sniðgivið hevur Formula